Solistene kaster notene

Juni, 2023.

Det har blitt juni, sommeren før Slaveprinsen fyller 4 år og skal fødes som musikkteater, Trøndelags første julemusikal. Som vanlig tenker jeg «er det mulig?!!» og hvert år oppdager jeg at det er det. Jeg har med meg solister og musikere fra øverste hylle, og for hvert nytt skritt vi har tatt, så har isen båret. For 4 år siden sa en bransjemann til meg at det er umulig å lykkes med en ny musikal i Norge i dag. Og bedre folk enn meg har prøvd. Men jommen ser det ut som om vi skal få oppleve Slaveprinsen igjen…

Konsert blir musikkteater

I fjor fikk fortellingen et løft ved hjelp av strykere, men det var fortsatt en konsert. I år pusser vi på det som skal bli en diamant; vi forkorter forestillingen til 60 minutter og solistene kaster notene: Nå skal flere resitativer og skuespill på plass. For hvert år trer de tydeligere fram og får form; Erlend, Julie, Sartorius, jordmora, Marta, kongen og dronninga. Jeg gleder meg til å møte dem igjen. Og hvem vet, om det ikke dukker opp ei dør på scena i år!